Nu kan äventyret börja!

Väskan är äntligen igenzippad. Sitter på soffan i köket med datorn i knät och tittar lite på Mamma som kokar kaffe och Pappa som leker med sina ångmaskiner. Egentligen borde jag sätta datorn åt sidan och umgås, prata med dem som jag älskar allra mest. Jag ska, så småningom. Skulle ju bara säga;


JAG ÄR SNART PÅ VÄG UT I VÄRLDEN PÅ MITT LIVS ÄVENTYR!


Angry management

OM jag bara kunde sluta bli så ARG. Gång på gång. Gissningsvis är det här nåt slags straff jag får utstå. Helvete. Nu biter jag mig i tungan. Nu får det vara nog att jag ska säga hur jag tycker o känner. Som om han bryr sig. Är det nån slags omvänd psykologi som körs här eller? "Nu ska du få känna på hur det kändes när du gav mig iskyla and so on"...yes got the point, vinken är fattad...kan ju inte förödmjuka mig mer än vad jag har gjort hittills.



Men...idag har jag träffat Lotta. Som jag inte sett på 15 år. Fika på Johannssons. Måste erkänna att jag var gruvligt nervös innan. Är väl inte så bra på folk, eller att umgås med gamla vänner. Eller det beror på. Oftast har man förändrats så pass mycket att man inte har nåt kvar att prata om, inget gemensamt. Men med Lotta kändes det som om vi skildes åt igår. Helt wonderful! Sol i sinnet!



Var hem till bror o familj. Underbara underbara familj! Fick julklappar, böcker o godis som jag ska kunna ta med mig på resan. Gav flickorna varsit presentkort på kicks, sån fantasi har jag! Fast jag tror de blev glada:)


Vovven ligger bakom mig i soffan, runt ryggen på mig. Som en varm kamin. Min gullesnutt.


Jo jag var med Pappa till bibblan o hälsa på Anna o Elin, våra favoriter o gamla jobbarkompisar. Söta energiknippen! Fast min absolut största favorit är Agneta, men det har jag aldrig sagt...högt. Varför är det så? Att man är så dålig på att säga sånt som gör en glad i vardagen...högt o ljudligt...riktigt BASUNERA ut det! Innan det är försent. I allafall är Agneta bäst, en sådan arbetskamrat där man längtar att gå till jobbet när man ser att man ska arbeta tillsammans med henne. Så nu var det sagt, inte så svårt JUH! Faktiskt gjorde det mig lite mildare till sinnet att prata om solskensstrålar i vardagen. Strålar man kan ta till när det mörka och ilskna kryper sig på.





The big blockage

Minns ni listan jag började på, precis i början av bloggens födsel? Tog listan från S och vi skrev i samma takt.Det var på den tiden man kunde känna igen sig i texterna hon skrev. Kusligt och hårresande detaljer om våra liv som var nära på identiska  trots att vi fysiskt aldrig hade träffats. Nu kommer inte orden till mig längre, jag har väl blivit förpassad till de ointressantas skara. Återigen handlar det om bekräftelse. Som om jag löst ett av världsproblemen. En smärre aha-upplevelse kanske? Att äntligen veta vad en utav mina svaga, äckliga o groteska sidor är. Jag kan inte tackla människor som medvetet gör mig osynlig. Vet inte hur jag ska hantera det. Vill skrika för att höras, kasta saker för att synas. Istället kryper jag längre in i mitt skal, bygger upp murarna som F plockade ner sten för sten. Jag syns inte, därför finns jag inte.


Jag gav upp på listan efter ett tag. De första texterna blev väldigt bra. Men det var tungt. Tankar malde, det var en releas att skriva men under tiden det skedde var jag totaly messed up där uppe. Tänkte jag skulle ta upp listan igen, kanske kommer orden tillbaka? Vem vet, de kanske är försvunna för evigt. Uppätna av...nej jag ska inte säga det högt. Det är mitt eget fel att jag inte kan längre. Imorgon tänker jag skriva om....*trumvirvel*....

05 – Djur som jag älskar
A tribute to Pontus, Russell, Fia, Tolvan, Cajsa, Abbe, Aramis, Joker, Findus, Sara, Laban, Bugsy Malone





Ölboms in colours


Bloggdesign

Nu orkar jag inte hålla på o pilla mer. Vet ju ändå hur det kommer att sluta. Ont i magen och förbannad. För att jag inte KAN. Då är det bara att lära sig! Men allt ska gå fort fort fort när Lisa ska lära sig. Helst bara trycka på en knapp så är man expert. Haha...har i allafall inte tappat min envishet. Kan inte säga att jag ger upp lätt. Men jag tröttnar när det inte ger med sig. Kämparglöd har jag, men vet man att det finns genvägar är jag den första att ta dem.

Hur ska jag göra för att få bort den lilla "rutan" som ligger här till vänster? Där det står Om, Yrwal, sök i bloggen och så ett gammalt foto på mig från stenåldern. Vill också ändra textstilen till tryckbokstäver. Headern behöver även komma mer åt vänster. Hjälp:-)

Give me some hEaT



Sånt som värmer i höstrusket. Matrialistiskt so be it.

Örhängena fick jag från F, bär dem alltid. Det vita är delen av skalet till en snäcka.

Nagellackerna symboliserar att jag inte ska jobba på ett BRA J---VLA TAG!

Ringen köpte jag i Västervik för ett år sen. Då solen lyste och jag var omringad av min älskade familj.

Unconditional love


YumYum

Hittade ett gudomligt gott recept som provades. Tyvärr hade vi inte allt hemma, i det tomma, ekande kylskåpet. Kycklingen fick bytas ut mot rostbiff, couscousen mot bulgur. Kände för lite andra kryddor när det blev kött istället. Vågade inte ställa en tallrik med couscous framför min Far, så han fick potatisklyftor istället.

 

4 port:

Kycklinglårfiléer ca 700 g(eller något annat kött)
Turkisk yoghurt 4 dl
Gurka 100 gr
Cous cous 3 dl
Spiskummin, malen 1 msk
Paprikapulver 1 msk
Svartpeppar, grovmalen 2 tsk
Salt
Vitlök, klyfta 2 st
Vatten 3 dl

Värm ugnen till 200 grader. Blanda kryddorna, gnid in dessa i kycklingen och lägg de i en ugnsfast form. Ugnsbaka i cirka 15 minuter. Jag lågtempade rostbiffen under dagen till perfekta 59 grader.

Koka upp vattnet och häll ner cous cousen, dra av från plattan och lägg på ett lock. Låt cous cousen svalna och rör om med jämna mellanrum. Finhacka vitlöken, skala och tärna gurkan och blanda ihop med yoghurten och cous cousen smaka av med salt.

 

 

Bild kommer senare, hade inte samvete att sno något liknande från google;)

 

Dagen har spenderats på kökssoffan, det kommer även kvällen att göras.


tacky as we say

Nämn något som gjorde dig glad igår: Hittade en tidning på tåget, "Book". Helt makalöst intressant om läsning och författare. Djupgående intervjuer varvat med intressanta krönikor. Letat länge efter något sådant.

Vad gjorde du kl 08 i morse? Vaknade i min sovkupé på tåget, försökte klä på mig tyyyyst tyyyst och ta mig till restaurangvagnen för en OERHÖRT inspirerande frukost.

Vad gjorde du för 15 min sedan? Var ut med hunden. Hittade ingen ficklampa så det var beckmörkt. Vovven har ju blivit lite blind på gamla dar så det var nära att man pinka i brallan när han skällde rätt ut i mörkret.

Det sista du sa högt? Bugsy, jag seeeeer dig! (han försökte klättra upp på torktumlaren för att komma åt kattmaten)

Det senaste någon sa till dig: Tack! (bredde en smörgås till Pappa)

Vad har du druckit idag? Kaffe, the och juice

Vad var det senaste du åt? Rostat bröd med hemgjord marmelad

Vad var det senaste du köpte? Frukost på tåget

Vad är det för färg på din ytterdörr? Med tanke på att jag är bostadslös så har jag därmed ingen dörr vad jag kan minnas. Däremot har mina föräldrar en gedigen trä-dörr som jag kan kalla "min" just nu.

Vad är det för väder hos dig nu? Här vare kväller duh! Mörkt och kallt med andra ord.

Godaste glassmaken? ROMRUSSIN!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja...nej...jo...eller...mmm...JA! Första gången jag la ögonen på F så sa jag till mig att HAN skulle jag ha!

Sover du tungt? Berors på. Slipper jag höra snarkningar och mumlingar kan jag nog falla i djup sömn. Slag och sparkningar går också bort om en annan skönhet ska få sin sömn. Men jag hade kunnat utsatt mig för ovanstående tusen gånger om...ifall...hm...nåja...

Drömmer du mardrömmar? Alltför ofta

Trivs du med ditt jobb? Just för tillfället har jag inget eftersom jag tagit mig frivillig semester. Men jag har ett nytt jobb på lut, skall bli mycket intressant.

Favoritklädsel? Den gråa hoodien är en trogen följeslagare

Favoritlåt just nu? Burning heart nånting med Takida har satt sina spår

Vad ser du om du tittar till höger? 3 sekunder senare har jag tänkt klart över vad som är höger och vänster. Har svårt för det där. Hunden ligger i sin korg...till höger.

Vad gör dig glad just nu? Att vara hemma i Ölboms

Vad ska du göra härnäst? Titta i kylskåpet en gång till och undra varför det inte fyller upp av sig självt.

Höger el vänsterhänt? Höger

Humör just nu? Inget direkt humör överhuvudtaget. Bara mainstreem. Känner...faktiskt...ingenting...och ska man behöva känna efter riktigt ordentligt är det inga äkta känslor, right?

Favoritgodis? är väl ingen godisoman men jag gillar Ahlgrens salta bilar

Kläder just nu? mjukisbralls, adidaströja and so on

Sommarplaner? Förmodligen jobba arslet av mig. Förmodligen. Eller så tar vi det piano, jobbar lagom mycket och hoppas att F kommer hit...

Hur många kuddar sover du med? Noterade att det låg 3 i sängen när jag skulle ta en liten tupplur. Förklaring; hunden brukar ligga där, kan ju vara bra att han har en egen kudde:)

Morgon eller nattmänniska? Hmm... Jag är alltid trött. Men på sista tiden har jag blivit morgonmänniska, tack vare...just det...behöver ju inte ens skriva det. Så i somras lärde jag mig att inte sova bort hela dagarna. Rätt skönt egentligen.

Vad är viktigast för dig? Min familj.

Är du kittlig? Seriöst? Det vore som att underminera sig själv att avslöja det.

Snarkar du? Absolut inte...*host*...

Stjärntecken? Oxe

Äckligaste insekten? Alla

Stökigt el välstädat? Föredrar välstädat. Men har jag kaos i mitt liv har jag kaos i mitt hem. På nåt sätt hjälper det till att röja hemma när man vill få det lite mer strukturerat i sinnet. Sofie Carlssons motto som jag aldrig kommer att glömma. Stämmer så inni bängen.

Vad längtar du mest efter just nu? F kommer alltid att komma på första plats. No matter what. Därefter resan. Samt ett fullt kylskåp. Men snart kommer Mamma hem från affärn. Hoppas hon har nåt gott med sig. Jag rymmer hemifrån om hon ska dra till och laga norsk husmanskost. 1 på miljonen att det skulle hända. Tippar på att det blir köttfärssås med spaghetti, my favorite:)

Nu blev det fjortis lista igen. Tror det är det turkosa nagellackets och adidas tröjans fel. Den yngre mentaliteten smög sig på. Ärlig talat orkar jag inte göra något djupdyk i minnenas små hålor ikväll heller. Har mest legat på kökssoffan och njutit av att vara tillbaka i barndommens Ölboms.


Dags att käfta lite på hunden igen. Kan inte katterna bara äta upp sin mat...ELLER?!


RSS 2.0