Honey I´m home!

Tjugotvå timmar senare undrar jag om jag tog rätt beslut att lämna Tjeldsund? Visserligen sjöng min chef en av Abbas sånger, ”If you change your mind”! Jag kontrade med ”The winner takes it all”.

 

Man måste våga för att vinna right?

 

Vad är nu detta jag har hört så mycket om, att det skulle vara vår i Sverige? Visserligen har jag bara kommit till Bollnäs(vilket i mina ögon fortfarande är Norrland) o här var det grått, halmfärgat och brunt. Den där värmen som alla skryter om verkar också ha dunstat, visserligen är klockan bara sju på morgonen så den har en stund på sig att komma igen.

 

Natten har varit ganska förfärlig. Somnat till i perioder, men kudden var katastrof, som att sova på en gråsten, fick klaustrofi av krypa-i-lakanet och oroade mig konstant för att jag skulle prata, mumla eller röra på mig alltför häftigt i sömnen. Sover man i samma rum som någon man känner är det väl ingen större fara, men när det bara är främlingar runt omkring en vill man ju visa sig från sin bästa sida. Så tro det eller ej, jag gick upp vid halv sju, slog mig ned i restaurang vagnen för frukost(dyr och torftig). Tycker ändå det är ganska rofyllt att åka tåg, om man inte har någon tid att passa. Började i mycket god tid att oroa mig för hur jag skulle ta mig av tåget. I dessa tider får man kliva av rätt raskt då tågen allt som oftast är i tidsnöd. Liten ryggsäck, kameraväska, stor ryggsäck och en sjuhelvetes stor resväska. Planen var att helt sonika slänga allt inklusive mig själv utför tågdörrn och hoppas på att någon skulle ta emot mig. Lyckligtvis stod Mamma, pappa och Bugsy precis utanför min tågvagn så det gick smärtfritt och inga liv gick till spillo.

 

Stationen i Uppsala har varit under konstruktion en längre tid så vi lyckades på något vis tappa bort Mamma och Bugsy på väg till bilen. Som väl var återfanns de ganska snabbt på en intill liggande perrong.

 

Foten innanför dörrn i Ölboms residenset och lugnet belägrade både kropp o sinne. Tog en promenad med Bugsy, solen tittade fram, inte en snöfläck så långt ögat kunde nå och blåsipporna smyckade backarna i stora blå fläckar.

 

Bokat tid hos Nikita imorrn för klipp och färg. Hade sån tur att Linn fortfarande var kvar som lärling där. Enormt duktig och himla trevlig!

 

Ska dessutom passa på att ordna ett nytt pass och höra mig för varför jag inte fått någon skattsedel.

 

Håller på med ett litet projekt. Drömde häromnatten att jag stickade en stor luftig halsduk, en sån där som man snor runt halsen som inte har någon ände. Den skulle bli i alla regnbågens färger, i fluff-fluff garn(tror det kallas mohair). Så nu har jag rotat i Mammas garnförråd, funnit massa fina färger och faktiskt kommit en bit på vägen. Blir inte riktigt som jag såg i drömmen, men allt kan ju inte bli som visionerna man har.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0