YumYum

Hittade ett gudomligt gott recept som provades. Tyvärr hade vi inte allt hemma, i det tomma, ekande kylskåpet. Kycklingen fick bytas ut mot rostbiff, couscousen mot bulgur. Kände för lite andra kryddor när det blev kött istället. Vågade inte ställa en tallrik med couscous framför min Far, så han fick potatisklyftor istället.

 

4 port:

Kycklinglårfiléer ca 700 g(eller något annat kött)
Turkisk yoghurt 4 dl
Gurka 100 gr
Cous cous 3 dl
Spiskummin, malen 1 msk
Paprikapulver 1 msk
Svartpeppar, grovmalen 2 tsk
Salt
Vitlök, klyfta 2 st
Vatten 3 dl

Värm ugnen till 200 grader. Blanda kryddorna, gnid in dessa i kycklingen och lägg de i en ugnsfast form. Ugnsbaka i cirka 15 minuter. Jag lågtempade rostbiffen under dagen till perfekta 59 grader.

Koka upp vattnet och häll ner cous cousen, dra av från plattan och lägg på ett lock. Låt cous cousen svalna och rör om med jämna mellanrum. Finhacka vitlöken, skala och tärna gurkan och blanda ihop med yoghurten och cous cousen smaka av med salt.

 

 

Bild kommer senare, hade inte samvete att sno något liknande från google;)

 

Dagen har spenderats på kökssoffan, det kommer även kvällen att göras.


Kommentarer
Postat av: Moa

Allt bra med dig?

2011-11-05 @ 04:59:22
URL: http://moaemilsson.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Bara fint bra här med! HIhi.

Aaw , tack så mycke!! :D :D :D

2011-11-05 @ 12:15:26
URL: http://moaemilsson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0