Käka gamla kläder?

Gjorde för den delen en helt otrolig pytt i panna till lunch idag. Gamla kläder hehe;-)
Vi hade käkat stek, sås o potatis igår kväll. Finaste steken tills vi skar i den och hittade den fetaste senan som någonsin har skådats. Nåväl det gick att skära ner steken i småbitar till pytt i pannan idag.

Koka det eventuellt sega "rest köttet" du har, i grönsak eller köttfond, soja och en skvätt rödvin. Eventuellt lite vatten. Stek den överblivna kokta potatisen från gårdagen hårt i olja och smör. Vi vill ju inte ha mosig potatis eller hur? Lägg i gul lök mot slutet. Den skall fortfarande vara krispig vid servering. Häll upp på en gammal tidning för att låta fettet rinna av. Därefter stekte jag en bit hackad falukorv och lite rökt skinka, även den hackad. Mot slutet tillsatte jag nån sked kapris, lite pepparrot och skivad rödlök. Även här vill jag ha löken krispig vid servering, alltså bara ljummad. Häll även detta på papper så att överskottsfettet rinner av. Blanda ihop potatis, korv och skinka. Häll av nötköttet(spar vätska, går att använda till någon framtida sås) och blanda i det med det övrig. Salta och peppra. Servera med stekt ägg, rödbetor och cornicorns.

Det var så himla gott och hade rykande åtgång så hann inte ta något foto;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0