Dag 2: Olika


"Same Same"

 

Likheter men ändå olikheter, som oss människor. Vi föds med olika förutsättningar.Vissa av oss blåser omkull i vinden, andra står stadigt på jorden. Somliga föds till ett liv utan något att luta sig emot, ett liv med mörk framtid. Ett liv där förutsättningarna för att få blomstra är få. Där vi  runt omkring bara står och ser på. I ett annat hörn av världen föds vi med en gedigenhet. Kraft och solidhet. Styrka att forma våra egna liv. Där vi får alla förutsättningar för att omvandla våra drömmar till verklighet. Där man ofta ser försummelse och likgiltighet mot det vi får serverat.

Dag 1: Självporträtt


Apostlahästarna


Går mot normen. Vem säger att ett självporträtt är just utav ansiktet? Jag ville visa något som påvisade en del utav min personlighet och det jag börjar gilla mer och mer i min fotografering - kontraster, skärpa och överdådiga färger

Fotoutmaning

Hittade en fotoutmaning hos http://highlandertess.blogg.se
(frågan är hur man länkar till någon/något för den här länken var då inte klickbar...)

Kan ju behövas en utmaning för mitt tröga sinne, behöver komma igång igen. Börjar så smått växa ur Photoscape. Är det nu dags att ge sig på Photoshop igen? Vet inte jag, är ju så förbannat frustrerande när man inte kan något. Fast det är väl som när jag vilade ögonen på Pscape första gången. Mycket hårrivande och skrik inombords.


Utmaningen lyder enligt följande;

Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Tema "olika"
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema "grön"
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Väder
Dag 13: Tema "ljus"
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Tema "två"
Dag 20: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: En sommarbild
Dag 23: I all hast
Dag 24: Nyaste bilden på mig själv
Dag 25: Valfri bild


Baby A



 

Finaste familjen - min bästa vän Anna, deras son Alexander och Greg

 


Mer tyll åt folket!






Har helt snöat in mig på tyll. Svart sådan. Gör mig glad o ge mig tyll!

My baby boy

 

 

 

 

 

Min lilla pups på 13 bast, fortfarande full av bus

Feelings for spring

 

 

 

 

Inget parodiskt över det hela. Helt enkelt vårens krav i materiella ting. Frågan är om man ska ge sig i kast och tillverka sina egna dip dye shorts. Har ju ett par miljoner jeans som inte används.

Den avlidna skönheten

 

 

"Vill ni stiga in i min trädgård? Jag skulle vilja låta mina rosor se Er"

 


Richard Brinsley Sheridan






Käka gamla kläder?

Gjorde för den delen en helt otrolig pytt i panna till lunch idag. Gamla kläder hehe;-)
Vi hade käkat stek, sås o potatis igår kväll. Finaste steken tills vi skar i den och hittade den fetaste senan som någonsin har skådats. Nåväl det gick att skära ner steken i småbitar till pytt i pannan idag.

Koka det eventuellt sega "rest köttet" du har, i grönsak eller köttfond, soja och en skvätt rödvin. Eventuellt lite vatten. Stek den överblivna kokta potatisen från gårdagen hårt i olja och smör. Vi vill ju inte ha mosig potatis eller hur? Lägg i gul lök mot slutet. Den skall fortfarande vara krispig vid servering. Häll upp på en gammal tidning för att låta fettet rinna av. Därefter stekte jag en bit hackad falukorv och lite rökt skinka, även den hackad. Mot slutet tillsatte jag nån sked kapris, lite pepparrot och skivad rödlök. Även här vill jag ha löken krispig vid servering, alltså bara ljummad. Häll även detta på papper så att överskottsfettet rinner av. Blanda ihop potatis, korv och skinka. Häll av nötköttet(spar vätska, går att använda till någon framtida sås) och blanda i det med det övrig. Salta och peppra. Servera med stekt ägg, rödbetor och cornicorns.

Det var så himla gott och hade rykande åtgång så hann inte ta något foto;-)

Den vedervärdiga utmaningen!

Boredom & broke



Sinande inspiration



Platt fall & höga skratt



Karlssons klister i röva



Hade det inte varit för hunden hade jag inte tagit ett steg utanför dörren. Oh...glömde även den stegande irritationen, på i princip allt. Allt jag läser gör mig i princip deprimerad. Exempelvis Monica Alis "Köket". Herregud, jag vågar knappt gå o lägga mig, för jag VET, att jag måste läsa klart boken. Sänggående betyder oftast ett kapitel eller två innan de vackra blå stängs igen för en stunds vila. Är man så otroligt lättpåverkat att man låter en bok dra med sig en ner i träsket av självömkan? I o för sig en eloge till en författare som kan påverka sin läsare. Men ändå. Den är inte deprimerande på ett bra sätt. Tycker väldigt mycket om gråtböcker, men den här är mer åt hoppa från bron-hållet. Hittar inget inspirerande och intressanta bloggar att läsa längre. Har mina stadiga jag läser varje dag, nästan i allafall. Sen är det bara "Mina snuttiga groteska cupcakes",  "Dagens vedervärdiga outfit" och "Veckans tävling som du inte kommer att vinna" kvar.



MEN VILKEN FANTASTISK IDÉ JAG KOM PÅ NU!
Hör ni mitt hånskratt, med ursprung ändå nerifrån tårna? Fota veckans mest vedervärdiga outfit och låt mig lägga upp den här! Baka något, riktigt fult och groteskt. Jag står för tävlingen, där du inte kommer att vinna något eftersom det inte finns något pris! Are you on? Parodi på hela blogg sfären.




Dator HLR och andra konstateranden

Var på en liten reunion fest med mina rosa buss vänner i helgen. Oerhört trevligt, lite pannkaka av det hela när vi skulle gå ut sen bara. Ingen kamera hade jag med mig, vilket jag ångrar bittert.

Hunnit med en intervju som resulterade i jobb! Me mucho grande happy!

Våren är på väg! Trumpetfanfar! Satt på bakverandan o drack mitt morgonkaffe, härligt med lite sol som värmer.

Min laptop har fått sig ett oerhört elakt virus i sig, letar som besatt efter recovery skivorna. MINA FOTOGRAFIER! Rädda det som räddas kan i princip. Fällde faktiskt en tår när jag insåg vilket hårt arbete av dator HLR som låg framför mig.

Kollar in lite kvällskurser i fotografi. Skulle vara kul. Börjat småglo lite efter ett träningställe, sugen på att sätta igång med spinning o dans igen. Dagjobb tralalalla möjliggör äntligen att livet kan börja LEVAS! Nåja, det går ju annars också, men med minituös planering. Har förresten inte börjat jobba än, inte förren i början av April. Får vända på slantarna ett par månader till. Inte alls roligt.

Det här blev lite som en punklista, bara en massa konstateranden och uppräknande av oviktiga saker. Är egentligen inte på humör för att skriva något överhuvudtaget.

Initialt i den stora staden

Ey hey!

Sitter i Stockholm, både druckit the och käkat sushi med Tim, min nya kombo, som det så fint heter. Varit ute och rekognoserat inför morgondagen. vill inte stå där i sista minuten, med hjärtklapper o inte hitta. Intervju you know.

Kvinnodagen idag. Klapp på axeln och grattis till mig själv och alla andra kvinnfolk här i världen. Som Matte så fint uttryckte det, men varför ska ni ha en egen dag. Om det nu ska vara jämnställdt så ska ni ju få ha alla dagar, med oss! Om det ändå vore så...

Var till ÖB och försökte hitta mig en läslampa. Billigaste kostade 129:-. Det är dyrt i storstan.

För er som undrar så bor jag vid Hornstull ungefär. Dyrt det med. Med ack så trevligt!

RSS 2.0